Cine sunt coordonatorii „scriitorilor” din pușcării. Două din cărțile scrise de Becali, „garantate” de IPS Streza și IPS Teodosie

Cine sunt coordonatorii „scriitorilor din pușcării. Două din cărțile scrise de Becali,  „garantate de IPS Streza și IPS Teodosie

Ministerul Justiției a făcut publică lista profesorilor universitari care, după cum prevede procedura, le-au dat deținuților recomandare scrisă pentru a elabora o lucrare științifică pe o anumită temă. De asemenea, sunt enumerate și editurile care au publicat sutele de lucrări scrise în penitenciare.

Dan Voiculescu, care a scris 10 cărți în mai puțin de un an și jumătate de detenție, a avut pentru șapte dintre ele recomandări primite de la profesorul Dumitru Miron, decanul Facultății de Relații Economice Internaționale din ASE, unde a predat și fostul senator. Două dintre cărțile sale au fost publicate de Editura Niculescu, trei de Editura Bibliotecha Târgoviște, două de Editura Casa Cărții de Știință Cluj-Napoca și una de Editura Monitorul Oficial.

Cele două cărți pe teme religioase ale lui George Becali, „Iubirea milostivă și mântuitoare” și „Muntele Atos, patria ortodoxiei”, au primit recomandări de la IPS Laurențiu Streza, mitropolitul Ardealului și IPS Teodosie, arhiepiscopul Constanței și Tomisului. Becali a mai scris „Steaua și Becali”, „Becali și politica. Începuturile”, „Becali Parlamentul Europei și Parlamentul României”. Toate cele cinci lucrări au fost publicate în 2014 la editura Saeculum I.O. din București.

Și lui Dan Diaconescu i-a publicat cele cinci cărți aceeași editură, Aius din Craiova. Cele patru cărți despre presă au primit recomandări de la profesorul Marin Ion de la Universitatea Hyperion, în timp ce pentru „Mecanica ruperii materialelor compozite” i-a dat o recomandare profesorul inginer Nicolae Toma de la Politehnica București.

Coordonatorii lucrărilor fostului premier Adrian Năstase – „Cele două românii” și „Imunitatea parlamentară în România și Europa” – au fost profesorul universitar doctor Paul Dobrescu de la SNSPA, respectiv conferențiarul universitar doctor Gabriel Liviu Ispas, secretar de stat la Ministerul Educației.

Pentru patru dintre cele cinci cărți scrise de Cătălin Voicu în penitenciar i-au fost acordate recomandări de conferențiar doctor Dan Voinea. Titlurile sunt: „Securitatea națională concept constituțional și legal”, „Examinarea doctrinei și jurisprudenței privind apărarea securității naționale”, „Prevenirea actelor de terorism și protecția libertăților publice” și „Stările de criză în democrație”. Fostul senator a mai scris și „Respectarea dreptului omului în procesul penal”.

Profesorul universitar doctor Viorel Cojocaru, de la Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport, le-a acordat recomandări pentru elaborarea unor lucrări științifice lui George Becali, Gheorghe Popescu, Ioan Becali, Mihai Stoica, Cristian Borcea și Victor Becali.

Fostul ministru al Transporturior Relu Fenechiu a primit o recomandare pentru lucrarea „Itinerarii duhovnicești în județul Iași” de la preotul profesor Vasile Nechita de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Constanța. În cazul cărții „Ingineria avanasată soluție strategică pentru o dezvoltare durabilă a regiunii de nord-est” figurează la coordonator științific profesorul universitar doctor Alexandru Trifu de la Universitatea „Petre Andrei” din Iași.

La ajutorul conferențiarului universitar doctor Iancu Anica de la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității din Craiova a apelat Gheorghe Nețoiu, care a scris patru cărți cât timp a fost încarcerat. Lucrările au fost publicate de editura Sitech.

Profesorul universitar doctor Stelian Brezeanu de la Universitatea București i-a dat două recomandări lui Gheorghe Copos pentru a scrie și publica lucrările „Alianțe matrimoniale în politică ale principilor români din Țara Românească și Moldova” și „Tasnadul medieval”. De asemenea, pentru alte două lucrări lui Copos i-au fost date recomandări de către conferențiar universitar doctor Virginia Cucu, din cadrul Universitățiii Artifex București și profesor universitar doctor Marin Andreica din cadrul Academiei Comerciale din Satu Mare. Toate cele patru cărți au fost publicate de Editura Niculescu.

Potrivit articolului 96, alineatul 1 din Legea nr. 254/2013 privind executarea pedepselor, „pedeapsa care este considerată ca executată pe baza muncii prestate sau a instruirii școlare și formării profesionale, în vederea acordării liberării condiționate, se calculează după cum urmeaza: (…) f) în cazul elaborarii de lucrări științifice publicate sau invenții și inovații brevetate, se consideră 30 de zile executate, pentru fiecare lucrare științifică sau invenție și inovație brevetate”.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Rezultate parțiale alegeri prezidențiale 2024, turul 1. Marcel Ciolacu, pe primul loc. Surpriza de pe...
Gigi Becali, DERAPAJ rușinos la adresa Elenei Lasconi! A spus-o public, ca toată România să...
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
Secretul succesului suveranistului Călin Georgescu la alegerile prezidențiale. Este la un pas de turul 2|ANALIZǍ
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu...
Ce avere are Călin Georgescu, candidatul care a provocat cea mai mare surpriză la alegerile...
George Simion susține că a intrat în turul 2 și acuză „manipularea prin sondaje toxice”....
Au fost publicate REZULTATELE de la ora 22:44. Răsturnare de situație a voturilor! Cine e...
Care este cea mai sănătoasă salată de vinete din România, potrivit lui Dragoș Pătraru
Mircea Geoană, după exit-poll: "Surprinzător și dezamăgitor. Celor mai tineri vreau să le dau ștafeta"
Șoșoacă despre Călin Georgescu: E un...
O nouă taxă pentru românii care stau la bloc. Când va fi introdusă și cât...
De ce boală secretă suferea Gabriel Cotabiță! Acum s-a aflat de ce transpira excesiv. Artistul...
Amendă pentru depășirea vitezei legale cu până la 10 km/h?
Referendum local în Capitală. Referedumul a trecut pragul şi poate fi considerat aproape validat /...
ADEVĂRUL despre România în Al Doilea Război. „Am avut norocul să...”
Anunț șocant despre Ion Iliescu. Ce s-a întâmplat cu fostul președinte al României
Rezultate BEC, se numără voturile. Răsturnare de situație
Cum a apărut Ilinca Simion la o secție de votare din București. George Simion a...
Călin Georgescu, prima reacție după exit poll-urile de la închiderea urnelor: „Poporul român a ales...
Oana Roman, mesaj trist despre moartea prietenilor ei, Gabriel Cotabiță și Marius Bațu. „Bucurați-vă, fraților,...
Orgoliul și mândria l-au ţinut pe Mihai Bendeac departe de Gabriel Cotabiţă: "Iartă-mă. Deși e...
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Nevasta mea s-a îmbrăcat în polițistă și mi-a spus..
Românii au taxe mai mici pe muncă decât vecinii lor, dar rămân cu mai puţini...